0 Termék | 0 Ft
Keresés:
+36 30 691 8822
Horgász termékek
Legtöbbet vásárolt
Facebook

Beszámolók

Fluffy paszta a gyakorlatban

Információk első kézből a legújabb pasztáról.
Teszt időpontja: 2014.04.27
 
Ez a termék teljesen új a kínálatunkban és Magyarországon is, ezért itthon saját magam teszteltem le először.
 
Az első tesztre az egyesületi tavunkon (Arrabona HE) került sor.
Matchbottal horgásztam, kb. 40m távolságban. Ez már szemet próbáló távolság, legalábbis számomra :). Testes waggler úszóval horgásztam, 14-es keszegező horoggal.
A vízmélység 1,2m körüli lehetett. Mivel kavicsbánya tóról van szó, ezért 1-2 méteres eltérésnek, dobási pontatlanságnak is jelentősége van.
 
Kb. 10dkg pasztaport használtam fel, az epres ízesítésből.
Hasonlóan kell összegyúrni, mint annak idején a paprikás kenyeret, csak tojás nélkül, egyszerűen víz hozzáadásával. A gyurma pihentetés után gumiszerű állagú lesz. Ez főleg akkor érzékelhető, amikor egy kis darabot letépünk a gyurmából. Valóban ruganyós szerkezete van, nyúlik.
De a vízben hamar elkezd felpuhúlni. A külső rétege hamar csábító falattá válik, de a belseje ugyanolyan állagú marad még egy ideig, mint amikor a horogra gyúrtuk.
A vízben nem ázik szét, egyben marad órákig is, abban az esetben ha a halak nem tépik szét.
Egy kis darabot dobtam be a horgászat kezdetén a partmenti sekély vízbe. Több óra elteltével a pasztadarab felpuhúlva, de egyben volt ugyanott ahova dobtam. Igaz, ode nem merészkedtek ki még a kisebb halak sem.
 
Egyik kapás után, ami szinte azonnal bekövetkezett a dobás után, a csali is a horgon maradt. Nem tettem fel újabbat, mivel a külseje alapján úgy ítéltem meg, ki kell bírnia még egy dobást. S valóban nem esett le, ugyanis újabb halat sikerült vele fogni.
De ez kivételes eset volt, mert amúgy minden kapás és fogás után újra kellett csalizni.
 
Az etetésre pontyok álltak be. De olyan rajban, amilyet csak a keszegeknél szoktam tapasztalni. A dobások után szinte be sem állt az úszó.
Ez persze az etetőanyagnak volt köszönhető.
 
Amit megfigyeltem ezeknél a falánk pontyoknál, hogy olyan vehemens módon vetették rá magukat a csalira, hogy nagyon sok hal annyira benyelte a csalit, hogy horogszabadító kellett a horog kiszedéséhez. Persze voltak szájszéli akadások is bőven.
 
Leteszteltük a halakat csontival is, hogy lássuk valóban a csali teszi-e a benyelős kapásokat. Csonticsokorral horgászva mindegyik kapásnál a horog a halak szája szélébe akadt. Ez tény. Mint ahogy az is, hogy a fluffy pasztát jobban kedvelték. Ugyanis csonticsokorral nem jöttek olyan gyakran a kapások, holott minden körülmény ugyanaz volt, kivéve a csalit.
 
Legalább két órán keresztül horgásztunk ilyen intenzíven, s a végére még maradt is a pasztából, nagyjából fele. Pedig cserélgettük elég szaporán. A felhasznált mennyiség természetesen a horog nagyságától és a felgyúrt paszta mennyiségétől is függ.
Ha a pasztát a horog szárára, a kötésre is rágyúrtam, akkor bátrabban mertem dobni. De egyetlen egyszer sem esett le menet közben vagyis bedobás, repülés közben a csali, attól függetlenül, hogy a kötésre is rágyúrtam-e vagy sem.
 
Öszintén szólva minden újdonságot fenttartással szoktam fogadni, tesztelni. Ezt a pasztát is a lányom bíztatására próbáltuk ki ezen a hétvégén. S bár ő feederrel horgászott egy ideig, de utána átadtam neki a matchbotot, mert feederen ezen a hetvégén nemigen volt értékelhető kapás. Match-en viszont annál több.
A fenttartásom a horgászat végére teljes mértékben elszállt.
Nem állítom, hogy ez minden tavon, minden esetben, minden halfajnál ugyanolyan hatékony. Most teszteltük először, most várakozáson felüli volt az eredmény.
Szívesen fogadunk másoktól is visszajelzéseket, tapasztalatokat.
 
Az etetőanyagról is ejtenék egy-két szót. Kétféle keveréket használtam, mivel match-el és feederrel is horgásztunk.
 
A feederes keverék a következő volt:
- 1/2kg Zammataro sárga ponty mix
- 1/2kg Zammataro X22-es piros mix
 
A pontyos etetőben lévő préselt magokat, amik nem mentek át a rostán, áttettem a match-es etetőanyagba.
 
Matchboton kétéféle etetőt használtam:
- az egyik ez előbb említett feederes keverék volt, annyi különbséggel, hogy kevertem hozzá egy jó marék aktív pelletet is (ezt csak áttörés után adtam hozzá)
- a másik keverék egy teszt célból kapott bojli keverék volt, amit még otthon mozsárban jól összetörtem, majd átrostáltam, hogy a nagyobb szemcséket újra összetörhessem.
Ehhez adtam még egy kevés Top Secret protein-es bojlimixet is. Ettől elég jól összeállt a mix, de csak közvetlenül a nedvesítés után. Kevés várakozás után egy jól tapadó, de vízben jól oldódó mixet kaptam.
 
Ebből a két mixből lőttem az etetésre még a horgászat elején összesen kb. 8db enyhén összenyomott fél kezes gombócot. A feederes mixet jobban össze kellett nyomni, mivel annak az állaga más volt mint a match-es mixé.
 
Hogy ez mind kellett-e az aznapi sikerhez? Ez örök titok marad.
A tény az, hogy nagyon jól fogtunk aznap, szó szerint mintha keszegeztünk volna!
 
Sajnos képet nem tudtunk készíteni, de az élmény az szerencsére belül is megmarad, igaz csak számunkra.
Nyugodt szívvel tudom ajánlani ezt a csalit minden újdonságot szívesen kipróbáló horgásznak, akik látnak fantáziát egy új csaliban.
 
Fluffy paszta részletek (link): ITT!
 
Görbüljön!
Attila


Új termékek
Fő partnereink

Zammataro

HORGÁSZVERSENYONLINE